DE FALSKE FLØDEKARTOFLER 1 stort eller 2 små blomkålshoveder* 3/4 liter fløde 38% Evt. 200 g Philadelphia Neutral flødeost Minimum 1 tsk fint salt og evt. også lidt urtesalt Minimum 1/2 tsk stødt peber Minimum 1 tsk paprika Topping: 100 g revet mozzarella 1 bakke små tomater nu mindre og nu mere røde, desto mere smag
SÅDAN GØR DU Opvarm ovnen til 225 graders varmluft. Rens blomkålshovederne og skær dem i ca. 1 cm tykke store skiver og læg skiverne i et ildfast fad jeg plejer at få 2 lag ud af sådan en portion og for hvert lag drysses med salt/peber/paprika. Til slut hældes de 3 kvarte fløde ved, jeg hælder det altid langs kanterne, så ikke krydderierne bliver skylletaf blomkålen. Drys herefter revet ost på toppen og fordel de skyllede tomater oven på osten. Bag flødeblomkålen i minimum 45 minutter, gerne 1 time læg evt. et stykke staniol hen over toppen den første halve time, dette vil forebygge at osten og tomaterne bliver sorte.
Server lækkerheden til et godt stykke kød og med dampede broccolibuketter til
|